Är jag inte en fågel?

Det blåser nya vindar över havet idag. Fiskmåsarna duckar för regndropparna i mitt hår, skriker efter sol och värme. Och det finns en doft i luften. En lukt av annorlundahet. Någonting har förändrats, makten har blivit förskjuten. Världens oupphörliga roterande har tillfälligt stannat upp och bytt rikting.

Han har gjort en kovändning. Innan helgen skulle jag anmälas för förtal och mina saker, i Hans hus, skulle vackert packeteras samman och hämtas bort. Jag svävade på molnen, naturligt hög, och tog lite notis om Hans flödande raseri, vägrade ändra mina efterlängtade planer på utekväll med människor. Han kontrade med kraftig fylla och arga ord i mitt öra genom luren. Jag slutade att svara. Tack hypomani. Tack.

Eftermiddagen och kvällen jag fick blev viktig. Jag fick träffa människor. Prata, skratta, skapa nya bekantskaper, dansa, äta popcorn, leka med hundar, föra djupa diskussioner, fnittra, sminka mig, vara ytlig, byta kläder hundra gånger, känna att jag tycker om mina vänner, vingla runt på isigt underlag, åka bil, träga mig före i krogkö och bli påkommen, träffa människor sedan länge borttappade, lätta mitt hjärta, dricka drinkar, känna mig levande.

Min syn på världen förändrades. Eller egentligen inte, den bara återuppstod. Världen utanför sågs inte längre genom smutsig ruta, jag stod i mitten och deltog i myllret av livet. Fri. Flygande. Skimrande.

Och nu skickar Han sms:en, tusen kloka ord om Hans tillkortakommanden och problem. Att Han förstår. Att Han ska förändras. Att Han är ledsen. Att Han älskar. Men kommer dom inte för sent nu? Jag har precis lyft och vecklat ut mina sedan länge obrukade vingar, flaxat de första vingliga vingslagen. Nu ber Han mig att landa, just när jag ser husen där nere bli små och leksakslika. Finns det någonting kvar där nere på marken? Förutom smärtsamma minnen och sorgsna sånger som jag lyssnat om igen tills jag kunde höra dem även efter att skivan hade slutat att snurra. Jag flög ju nyss. Varför kommer marken så snabbt emot nu? Varför har jag intagit vertikal krockposition? Är jag inte en fågel?

~ av S på mars 22, 2009.

5 svar to “Är jag inte en fågel?”

 1. landa inte. fortsätt flyga kära du, upptäck världen med nya ögon. du klarar dig utan honom. pussar och kramar och tankar på dig!

 2. Jag vill oxå flyga….låt mig flyga me dig!
  Under mina sista månader som sambo me den biplära mannen som manipulerar så spelade jag ”I want to break free” med Queen gråtandes i duschen…varje dag.
  Jag kom därifrån, men inte ifrån honom.
  Gör det DU vill.
  Du verkar va lyckligare utan honom….tänk ordentligt.
  Du kan bli älskad av någon annan….bättre…snällare…
  Kram

 3. Jag hittade din blogg via Lina (litenfrö) och jag är nog fast. Du skriver så otroligt vackert även om det är hemskt innehåll. Jag tror att du är en fågel.. Flyg!! Jag tycker att du ska flyga..

 4. Vad vackert du skriver. Fortsätt att flyga! Kram

 5. Marie Fredriksson sade det så bra:

  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  känner liv

  Vår tid är nu, en svartvit bild
  som blir till färg om du vill
  Så många val, så svårt o se
  när dina bruna ögon vill se mer

  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  känner liv

  Tiden den går, livet är så kort
  Allt för kort för att gömmas bort
  Så gör det du vill och blomma ut
  Njut av din spegelbild, vår tid är nu

  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv

  Du lilla sparvöga flyg över ängarna
  Dröm dina drömmar så länge du känner liv
  Du lilla sparvöga flyg över ängarna

  Jag kan bara säga att jag är så stolt att du tagit detta enormt stora och viktiga kliv. STOLT!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: