Att vara sån som jag

Diagnos: Emotionell personlighetsstörning/borderline personlighetsstörning.

Är en genomgripande störning i systemet som reglerar känslor vilket vanligen kännetecknas av kraftig instabilitet i beteende, känslor, identitet och relationer. Människor med borderline personlighetsstörning lider ofta av stark ångest, skräck, självinvalidering, katastrof- och övergivenhetskänslor. Personer med denna störning har inte för avsikt att oroa eller förstöra för andra men kan ofta av omgivningen upplevas som stressande. Vanligt är också att dessa människor uppfattas som mer kompetenta än vad de egentligen är, svårigheten att hantera negativa sinnestämningar medför att personen inte alltid har tillgång till kompetens i en situation som hon kan besitta i en annan situation. 

 Diagnos: Bipolär sjukdom typ 2.

Har tre stadier; depression, normalt sinnestillstånd och hypomani. Hypomanin är kanske är det lömskaste av tillstånden man går igenom när man har bipolär sjukdom. Man känner sig nämligen bättre, starkare och friskare än vanligt. Ett sätt att beskriva hypomani är att man blir lite mer av sig själv. Man blir driftig och aktiv och kan genomföra många och nya saker samtidigt. Därför är det inte ovanligt att människor som är hypomana också är framgångsrika, till exempel i affärslivet, och möts av beundran från omgivningen.

 Tyvärr leder hypomanin ofta till förvärrade symtom eller att man faller ner i en depression. Man blir sorgsen, nedstämd, håglös och känner skuld, ibland för saker som man inte alls behöver ha skuldkänslor för. Intresset för omvärlden försvinner och man får tomhetskänslor. Man känner sig värdelös och varken älskad eller behövd av någon annan.


6 svar to “Att vara sån som jag”

 1. Hej vi verkar dela diagnoser, vill du leka? ^^

 2. aDDA MIG GÄRNA PÅ MSN! Wratchild@msn.com Har oxå borderline…life is a struggle…

 3. Jag kan skriva under på det mesta, men jag har ”bara” diagnos som bi-po 2

 4. Hejsan. Läste på Psykiatrins hemsida att du har mycket info om borderline. Du får jättegärna maila det du har om ”Symptom? Orsak? Behandling?” till mig. Det vore mycket uppskattat. 🙂

 5. jim i dumköping här…vet inte din ålder men du…drt verkar vara karnompapper mellam det jag befann mig i. jag är nu äckligt svårbegriåliga 47 och ive got news f you young skywalker….det blir lite bättre med tiden….det tog en massa tid…livet kort saght…men det blie bättre….inte så att jag sitter och tjoar framföe The Eurovision, inte så att att skamsköljningarna är helt borta men de loopar som var plågiga kring 25 är inadekvata idag-de kan gapa -BÖGJÄVELBÖGJÄVEL-i mitt okända vide inre men det jag vet idag att jag pippar å blir kär i kvinns å en del flikker så låt skiten nöta sig trött. nej jag har ingen psykossjukdom, inga rösthallisar men loopar har jag det blir nya hela tiden. Att hänga på tyck-om saker i dom är bra, fast du kämpar kanske med VAD du tycker om. sånt hände mig…jag hängde nåt politiskt utspel på att papp övergav mig 1967 och lätt oväntar tyckte jag att min sorg hade giltighet ihop med bråk om nya vägar och säkert nån musik-blue valentine – tom waits. så miljöpappasorgblueevalentine kom mitt i julafton. det var redan kämpigt med att stå ut ‘nuerejuligen’ du vet så jag motade det med lite hate you killer of men som gifte sig med blue valentine å på hemvägen var det i hate you blue valentine killer of roads blue papp killing my soul mm mm.
  Detta är en bild av mitt inre stormande, ett sätt att beskriva det.hade jag NÅN låt i rotamentet var det nog staffan var en dum ful typ vi tack inte för maten han döda sina fålar 54345 allt för scan i fjärran ingen dager synes än hamburgerkött påmackan. (sorry:)

  men det här läser väl ingen.

  vad farmaka angår så rekomenderar jag Pfizers gamla grej som plötsligt upptäckts ha bäring på social fobi och jag som bordeline/bi-polär har blivit MYCKET -inte bätte men glatt fungerande hop med andra. vi har snackat om det några stycken och det är helt konstigt. liknar ingen psyk-med jag fåt Å DFU jag har fått en del. 😦
  men lyrica funkar. punkt slut.

  jimjimjim idiotjim jimjimjim

 6. Fan vad ska jag säga lever du?
  mina tankar just nu är bara att jag vill försvinna,allt e skit fast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: