Blessed are the cracked, cause they let in the light!

Ja! Precis så är det kära vänner! Vi må vara skadade, söndrade, spruckna och kantstötta men vi är de som har möjlighet att släppa in ljuset. Är man för hel med en okrossbar yta av stål så kan inte ljuset ta sig igenom muren av perfekthet. Då lockas man heller att lägga ner all tid på att bibehålla och polera fasaden i all oändlighet medan livet springer förbi utan att man märker det. Nej, tackar vet jag lite skit i hörnen och sprickor i själen. Vi har levt, vi har erfarit mörkret och smärtan, vi känner till både sorg och glädje. Att vara hel innebär inte att aldrig ha gått sönder; att vara hel innebär att acceptera hela sig själv! Alla aspekter, alla delar, alla sidor. Både mörker och ljus, styrkor och svagheter, sorg och glädje. Jag är hela mig! Och jag är hel just därför att jag är sprucken!

Under Ming-dynastin i Kina så gjorde faktiskt konstnärerna som skapade de otroligt vackra, välarbetade och kända Ming-vaserna så att de slog sönder en bit på varje vas de hade skapat. De menade att perfektionen endast kunde uppnås genom att skapa en spricka i skalet, och kantstöta den felfria ytan.  Så hacket i kanten var det som gjorde deras skapelser fullkomliga!

 

1157650_411087168996369_1296138615_n

~ av S på oktober 28, 2013.

6 svar to “Blessed are the cracked, cause they let in the light!”

 1. Vilken bra blogg. Kommer tillbaka och läser

 2. Mycket tänkvärda ord som gav mig en tankeställare. Tack för det =)
  Hoppas du har en fin helg.
  Kram

 3. Mycket bra skrivet… det tog. Tack.
  kram

 4. Bra skrivet!

 5. Tack för dina kloka tankar! ❤
  Jag skulle gärna få läsa lite om hur du fann livsglädjen. Du kanske redan har nämnt det i ett inlägg. Vore intressant att få ta del av den resan också!

  Bamsekram ❤

  Anna

 6. Heja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: