Vägen til en ny verklighet?

Det finns en ny verklighet. En verklighet där jag inte behöver lista ut allting i förväg. Kunna svaren på frågorna innan de ställts. Där jag inte längre behöver ligga steget före, alltid vara kvickare i tanken än i fötterna. Kan steget efter ibland vara den snabbaste vägen framåt? För att undvika att snava på de hinder man inte hinner upptäcka när man springer i täten?

Jag behöver tiden. För att lära mig att vänta på svaren. Låta dem komma till mig istället för att jaga efter. Vilset. Hjälplöst. Än hit, än dit.Att inte veta kan också vara ett av svaren, på en utav frågorna som aldrig hinner ställas. Kanske det svaret som jag behöver mest, just nu.

Vägen svänger och jag vet inte vart. Men dem leder framåt. Kanske kan jag släppa kartan och kompassen nu? Våga lita på att jag tar mig fram ändå? Kanske kan det vara bra att vara vilsen ibland? För det är väl de som går vilse som brukar hitta nya vägar?

 

~ av S på maj 29, 2012.

3 svar to “Vägen til en ny verklighet?”

 1. Om man är lite nyfiken och orkar lyfta blicken så känner man sig aldrig vilse.

 2. Med största sannolihet tänker du på något helt annat och djupare än det jag nu skriver men din text får mig att tänka på en liknande koppling som kan bli lösningen för en del männinskor. Människor med ADHD och Asberger diagnos har ju ofta problem med att ordna med saker, koncentrera sig, passa tider, ta beslut, betala räkningar i tid osv. Lite som i att inte ha svaren och inte veta var/när/hur vägen svånger. Ibland blir då lösningen att kalla sig ”undergiven” i BDSM sammanhang. Då hittar dom någon som inte bara står ut utan vill ha rollen som den som styr, ta besluten och ser till att det blir struktur i deras liv.

  Jag har ingen aning om ifall detta vare sig är en nyhet eller på det minsta sätt relevant i ditt liv, men din text fick mig att tänka på kopplingen..

 3. Vipassana andrade mitt liv, du blir klar i all dimma. Things finally make sense, inget ar svart att forsta. Du far det dar stoppet i allt…som en off knapp.

  dhamma.org

  Finns i sverige

  Lem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: