Infernos hjältar

I torsdags den 14 oktober kl: 21.00 i Kunskapskanalen, och  i söndags den 17 oktober kl: 22.00 i SVT1 sändes första avsnittet av UR’s tv-serie Inferno. En programserie, som behandlar ämnet psykisk ohälsa ur en härligt varmhjärtad och accepterande synvinkel, vars framväxt har kunnat följas på http://psyktv.wordpress.com/ av alla intresserade, av både normal och ”totalnormal”. (Första avsnittet ”Det där är inte jag”, avsnitt 1:8, går att se igen på www.ur.se/play)

Men jag bara satt framför tv:n och gapade, dels över hur jävla fantastiskt programmet var skapat, över med vilken värme de medverkande framställdes, dels över att de medverkande var vänner till mig. Ja, eller bloggvänner åtminstone, vars bloggar jag regelbundet läser. För mig, hitintills, anonyma bloggare som brukar kommentera mina inlägg, dom var där, på tv:n. http://remiss.blogg.se/ och http://samirdavidmodin.wordpress.com/ i verkliga livet. Helt otroligt. Fantastiskt. Jag blev så glad, så full av hopp i hjärtat.

Och under reportaget om ”Ångestloppet” så skymtar jag en grön Robin Hood-mössa med en röd fjäder, och där är hon, livs levande, ‘Psykiatrins Robin Hood’ (http://psykiatrin.blogg.se/). Hon som driver en av de absolut viktigaste bloggarna som existerar idag, hon som slåss för de svaga med en outtröttlig jävla vilja och en enorm talang, hon som lika gärna kunde vara jag, eller vice versa. Där är hon, också på tv:n, mitt i vimlet av ångest, smärta och desperation.

Och jag ler, jag jublar inombords. MINA HJÄLTAR. Ni är så modiga, så starka, så fantastiska. Att ni vågar, att ni orkar. Tack snälla för att Ni orkar kämpa, för att ni kämpar för alla oss som blöder inuti. Ni är verkligen hjältar!

~ av S på oktober 20, 2010.

3 svar to “Infernos hjältar”

  1. Tack för din värmande kommentar. Jag e oxå kass men läser din blogg när jag hinner o kan. Du är jätte bra! Kram

  2. Underbart att du gillar Inferno. Och gissa vem som är med i program nr 8 ”Orka leva en dag till”.

    Värme.

  3. jättebra serie faktiskt, äntligen något vettigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: