Släppa all mekanisk energi fri

“I don’t love you anymore” is all I remember you telling me
Never have I felt so cold
But I’ve no more blood to bleed
‘Cause my heart has been draining into the sea  (Rise against- blood to bleed)

Allt det ljusa vackra får aldrig plats här. Det är som om dom känslorna skulle håna och förlöjliga det mörka svåra som fritt får breda ut sig över asfalten på min bildskärm, och jag vill inte dränka mina svårläkta sår ännu mer. De måste få vädras öppet trots varläckage och fula ärrbildningar. Här får mitt fula ta plats och finnas till, här behöver jag inte svepa in fulheten och skammen i nytvättade lakan som luktar äpple. Här kan jag kapitulera för sanningen och erkänna min jävla svagsinthet som ingen annars får se. Jag slipper låtsas, spela, gömma, jag kastar masken och släpper ut rädslan som bits och river. Jag skriker, vrålar, ylar, gråter, kryper ihop i hörn som en boll och förvandlas till apati. Framför tangentbordet behöver jag inte försköna eller hålla ihop, här kan jag explodera i kaskader av raseri och sorg och det finns inga nyfikna ögon att vända blicken ifrån när själen i skampanik famlar efter sin rustning.

Men det är inte bara tungt, det är så lätt ibland att jag nästan svävar utanför fönstren, en förrymd ballong hög på helium och blå himmel. Ibland skymtar verkligheten, friheten, livet utan bojor. Möjligheterna är milsvida, världen vacker och klar, kanske får jag stanna där någon dag.

Ännu styrs jag av en hänsynslös mekanism, ett orubbligt maskineri vars uppgift är att överföra kraft och rörelse i enlighet med mekanikens kuvade lagar. Ett framkallat tryck, som i en cylinder omvandlas till en kolvrörelse, en vevaxel, ett vridmoment, energi som oförtröttligt blir till arbete, oavbrutet fastklämd i en mekanisk cykel utan vilja. Men en dag ska jag strypa energitillförseln, jag ska släppa ut all instängd gas, all tillförd ström ska ledas bort, jag ska släppa all mekanisk energi fri.

Fast inte idag. Jag orkar inte, inte alls. Jag sitter fast i så mycket mer än en mekanisk maskin, I have no more blood to bleed, Han skrattar bakom skallbenet. Han är min näckrosstjälk runt foten, kedjar fast mina crawlsimtag till ett och samma ställe. Jag andas vatten, sprattlar ben men förflyttar mig ingenstans. Cause my heart has been draining into the sea. Jag vill bort, jag vill stanna, jag vill sjunka ner i gyttjan och dyn.

Han leker med Någon Annan om kvällarna, kanske är det ett straff. Han säger att Han inte älskar Henne, att Han älskar mig, men jag får inte komma och hälsa på Honom ifall Hon ska råka knacka på när jag är där. Avvisandet bränner bakom ögonlocken, men jag biter sönder tungans sköra blodkärl och spottar blod i smyg. Jag får inte, Han är inte min. I hemlighet jämför jag mig med Hennes facebook-bild och förstår inte. Han är ärlig Han, Han berättar att Han är med Någon Annan, Han är inte lömsk som jag. Han vill inte såra Henne, Han är så jävla storsint och bra. Varför? Varför? Varför?

Och Han är arg. Arg på mig. Jag väcker Hans uppdämda ilskereservoar och låter den överskölja mig gång på gång. Ber att Hans nästa raserianfall ska inträffa samtidigt som jag är lite starkare och kan tänka klart, eller, ännu hellre, när jag är onåbar på mina moln. För Hans ord betyder, de ringer mot trumhinnorna så lång tid efteråt, sms memoreras i detalj och analyseras. Jag väger gränser mot känslor, vill gå tillmötes men kommer aldrig fram. Han är en landmina i min väg, skriker nästan vänligt för att fyra timmar senare be mig dra åt helvete. Han gör inte något fel. Jag vill ju gå, jag hör alla skrika att ‘spring din väg’, men mina fötter är av gummi, de kan inte röra sig bort. Förnuftet har ju förklarat en gång för alla, och jag håller med säger jag ju. Men mina fötter, dom sitter ju fast här.

~ av S på april 25, 2010.

3 svar to “Släppa all mekanisk energi fri”

  1. Du beskriver sånt min hjärna aldrig skulle klara av att formulera till meningar.
    En jävligt bra låt, för övrigt.
    Peace!

  2. Vackert och tungt. Håll ut!

  3. Hon är ett nytt offer! Hans nya offer. Han kommer aldrig att förändras eller bli snällare, en bättre människa med en annan tjej. Kom ihåg det kära söta fina du!!<3 var glad att du idag är av med fanskapet!!!! Tusen kramar, Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: