Stackars Sara, hon är en psykopat

Stackars Sara, om någonting går henne emot minsta lilla så vill hon ta livet av sig. Buhu, buhu. Stackars Sara, hon bara ljuger och snärjer in sig i sedan länge genomskådade lögner och krymper till en patetiskt ensam liten varelse när hon blir tagen på bar gärning. Stackars Sara, så fort någon blir arg på henne måste hon skära långa sår i sin tunna hud för att visa omvärlden hur dåligt hon mår och för att lindra ångesten i kroppen. Stackars Sara, hon simmar torrsim på land men kan inte tekniken. Stackars Sara.

Och Han har rätt. Han har det. Rätt, rätt, rätt. Han har rätt. Jag är en psykopat. Ljuger vem som helst rakt upp i ansiktet utan att röra en min. Allt för att slippa undan med vad som helst, allt för att komma undan så smidigt som möjligt. Och lögnerna hinner ikapp. Jag rationaliserar hejvilt, rättfärdigare mitt beteende envist och ihärdigt, men egentligen är jag bara smutsig. Och hänsynslös. En självisk egoist som inte kan inrätta sig efter samhällets normer eller andras känslor.

Antisocial personlighetsstörning, ett urval av diagnoskriterier:

 1. Misslyckande med att följa sociala normer med respekt för lagliga beteenden indikerat av upprepade handlingar som legat till grund för arrestering.
 2. Falskhet, indikerat av upprepade lögner, användande av alias eller att ha lurat andra för egen personlig vinnings skull.
 3. Impulsivitet eller misslyckande med att planera i förväg.
 4. Irritabilitet och aggressivitet indikerat av upprepade slagsmål eller överfall.
 5. Vårdslöshet och bristande respekt inför egen och/eller andras säkerhet.
 6. Ihärdig vårdslöshet indikerat av upprepade misslyckanden i att ha koncist arbete.
 7. Brist på samvete indikerat av bortrationalisering eller oberördhet av att man behandlat någon illa, skadat, eller stulit från någon annan.

Respekt för lagliga beteenden? Mjo jag följer ju min egen lag, med ett beteende som jag tycker är lämpligt i rådande situation. Och jag är falsk, en enda stor jävla lögn faktiskt, bedrar vem som helst för personlig vinning. (Gör jag det? Verkligen? Jo, det gör jag väl? Ja, jo, ja. Jag är ett svin, en självisk jävel.) Angående impulsivitet och svårigheter med planering i förväg, haha. Haha. Haha. Inåtriktad aggressivitet, svar ja. Utåtriktad? Om så krävs. Behandlar andra, oberört, hur fan som helst. (I alla fall Honom, enligt Honom, och det har Han ju rätt i).

 

Jag är en fucking lögn. Och nu vill jag dö igen. Stackars mig, jag tror att jag tar livet av mig. Eller skär upp ett ben eller så. Som vanligt. Stackars, stackars mig. Det finns bara förakt kvar.

~ av S på augusti 19, 2009.

9 svar to “Stackars Sara, hon är en psykopat”

 1. *kramar om*
  Psykopat passar INTE in på dig, det verkar mer passande på honom om jag ska vara ärlig.
  Snälla, gå inte på hans skit.
  Stå på dig!

 2. Skickar en varm tanke. Hoppas du kan finna tröst i att många människor tröstar och stödjer dig. Vi finns i cyberrymden, men är lika verkliga som någon annan. Kram.

 3. Jag tycker, helt ärligt att om du håller med om hans ord – lägger in dig själv på tvångsvård. Jag känner dig inte, men jag har fått diagnos för att du känner, och jag la in mig själv. Vilket blev, ja.. toppen!

 4. håller med ”tappaintehoppet”. Vi är riktiga människor vi som skriver, och vi menar vad vi säger. Du verkar inte vara en psykopat, och du verkar inte vara självisk. Tvärtom, du verkar vara alldeles för osjälviskt, och det är inte själviskt att må dåligt. Är det själviskt att ha cancer och ljuga om det för att underlätta? Är man en psykopat då? Ta inte åt dig av hans ord, du verkar vara en fin människa.

 5. hade du varit psykopat hade du haft ihjäl Honom för längesen.

 6. Om du hade varit psykopat hade du inte skrivit detta inlägg. Då hade du inte brytt dig! Jag har inte varit här på ett tag för jag har haft fullt upp, men jag har tänkt på dig och hoppats att du har mått bra. Nu ska jag ”läsa ikapp”. Kramar till dig!

 7. Hm, är du psykopat, så verkar jag också vara det =D
  Roligt ! Welcome ! ;P
  Nej, men hoppas att du kommer att må bättre med tiden,
  även då det absolut inte känns så.
  Tro mig, jag vet vad du går igenom,
  kanske inte till punkt och pricka,
  men jag vet hur det är att inte vilja leva.

  Prenumenerar på din blogg nu, kolla gärna in min också =)
  MvH Eriiza

 8. Önskar lycka och skickar kärlek. Argen söten.

 9. Du är inte en sociopat.
  Jag förstår vad du menar, dock.
  Du har borderline, det är många med psykiska problem
  som har flera av sociopat dragen och alla vanliga människor
  har ett eller två av dom.
  Så det är inte konstigt att du när du känner dig instabil gör så här.
  Vad du gör är tolkar dina känslor och din själv identitet
  genom att jämföra dig med sociala normer.
  Sociopati är lockande att sätta på sig själv
  om man upplever en negativ självbild
  på grund av dess starka negativa värdering.
  Det är tydligt att du bara kämpar med vem du är och varför du mår dåligt.

  Personer med extrema känslor känner ofta skuld för
  att känslorna inte passar in med eh..
  social själv reglering.

  Du behöver inte ora dig om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: