Mixed state – varenda tanke leder till ångest

Hjärnan har rusat på maxspeed sedan ett par dagar tillbaka. Vi plockar russinen ur kakan och slår samman depressionens värsta symptom med manins mest okontrollerade; vips så har man ett blandtillstånd, eller mixed state, what ever.

Symptom så som: ökad rastlöshet, tankeflykt, distraktion och impulsivitet plus självmordstankar, nedstämdhet och en abnorm ångest. Jag kan inte sitta stilla, men inte röra mig heller. Som en depression, fast med snabbspolning, där alla värdelöshetskänslorna pratar med ljus och pipig röst; ”Jag hatar mig, jag är ful, jag vill dö, jag har ingenting att leva för, alla hatar mig, jag är dålig, äcklig, ful, ful, ful…” 

Vaknar mitt i natten, trots att ha tvingat i mig dubbla doser sömnmedicin och lugnande, och kan bara inte få tankarna att sluta vråla med högsta hastighet. Eller få rastlösheten att låta benen ligga stilla under täcket. Varenda tanke leder till ångest. Inte en endaste liten ofarlig tankesnutt som är helt ofarlig och trygg. Allting leder i slutändan till outhärdlig, smärtskärande ångest, hur oskyldigt det än börjar inuti huvudet.

Kroppen är nedtyngd av lugnande och vägrar att förflytta sig ur sin sovposition, medan hjärnan snarare har skruvat upp hastigheten och helt tappat koncepten, redo till ögonblicklig flykt. Jag är plötsligt fångad i min slöa, drogade kropp, med en hjärna som måste ha lyckats lura till sig mängder utav biologiskt speed. Paniken är ren och total.

Men jag står ut. På något sätt, med lite för mycket trasig hud och små vita piller, lyckas jag lura nattens demoner på flykten. Benen slutar skaka och jag kan lägga ner huvudet på kudden igen. Skärrad, skakad, livrädd.

 

Inte igen, snälla, snälla, snälla, inte igen…

~ av S på maj 16, 2009.

4 svar to “Mixed state – varenda tanke leder till ångest”

 1. jag har ocksa mixedstates aka #fuldagar# nu. allt jag gor ar av ingen nytta, jag ar ful och tjock och vardelos pa alla satt.
  inga mediciner i varlden far mig att ma battre. inga rakblad och inga pojkvanspussar.

  hoppas du mar battre snart.
  kram

 2. Du skriver såå jag får gåååshud!!!
  Jag känner igen mig såå väl.

  Jag ska prova akupunktur i veckan tänkte jag. Har du provat?
  Vill verkligen att du ska må bra!!! Men vägen dit är fanemej inte alltid lätt..
  Har du några ljusglimtar? Ja, förutom manin eller den hypomana fasen som ofta kan vara tilltalande…
  Jag menar..känner du dig någonsin i balans? Du förstår säkert va jag menar!! Kram på dig

 3. du är bättre än bäst, det vet du. tänker på dig en massa, kärlek till dig!

 4. Känner att mina tårar börjar tränga fram när jag läser det du skrivit… Du beskriver det hela på ”pricken” ”Jag kan inte sitta stilla, men inte röra mig heller.” ….“Jag hatar mig, jag är ful, jag vill dö, jag har ingenting att leva för, alla hatar mig, jag är dålig, äcklig, ful, ful, ful…”
  Resten du skriver stämmer oxå…
  Vi med Borderline utövar en ENORM kamp!! En kamp som många andra människop inte förstår och kanske inte ens ser…
  Kommer fortsätta ”titta in” till dej…
  (((KRAM)))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: