Inträngd i ett hörn

Jag är desperat, maktlös, utmattad. Ett vilddjur inträngd i ett hörn, blottar tänderna för att skrämmas och reser ragg, har ingenting att förlora längre. Vinna eller försvinna.

 

Om jag hade haft någon drogliknande substanser att tillgå så hade jag för länge sedan börjat att missbruka. Vad som helst för att slippa leva i den här världen, inuti i min hjärna, drunkande i all klibbig smärta. Men jag är så genompräktig och naiv. Skulle inte ens känna igen en marijuanaplanta om jag så hade den i köksfönstret, och än mindre kunnat få tag på minsta lilla frö. Alltså, alla tycker det är svårt att sluta knarka, men jag vill ju BÖRJA, och det är också svårt faktiskt. 

Och min desperata hjärna smider lömska planer om kriminalitet, inte för att säkra min ekonomiska framtid, utan för att visa samhället hur jävla dåligt jag mår. Alltså, att på bästa sätt göra något förbjudet och jävligt, men utan att skada någon, eller genom att slösa på resurser som behövs till viktiga saker i vår redan så fattiga nation. Få se nu, jo nu vet jag! Fortkörning ensam mitt i natten är idiotsäkert. Ingen kan skadas, det kostar samhället inga pengar, ingen skadegörelse. Om jag kör 200 kmh på en 50-väg, då kommer dom förstå hur dåligt jag mår! Jag kommer att bli en hemskt otäck brottsling! Det är bäst att dom har plats över för mig i fängelset!

~ av S på maj 13, 2009.

10 svar to “Inträngd i ett hörn”

 1. ”Alltså, alla tycker det är svårt att sluta knarka, men jag vill ju BÖRJA, och det är också svårt faktiskt.”

  Mitt i allt elände är du faktiskt otroligt rolig… Och om du visste hur många gånger jag tänkt liknande tankar utan att lyckas börja knarka. Och då har jag ändå levt med just en knarkare…

  Värme och ljus till dig.

 2. Se ytterliggare en person som ser vilken otrolig förmåga du har att uttrycka dig på. Det finns två saker jag tycker att du ska göra:

  1. Låt några ansvariga på sjukvården läsa denna blogg. Hela bloggen är ett rop på hjälp.

  2. Börja skriva ett första utkast till din bok. Du vet ju att skrivande får dig att må bättre.

  Jag önskar att det fanns ngt jag kunde göra för att få dig att må lite bättre.

  Många kramar

 3. Varför får du ingen hjälp?

 4. Det är inte idiotsäkert att köra för fort heller. Du kan köra på någon! Då lär du inte bli särskilt lycklig ens i fängelset eller någonsin.
  Ett tips! Jag avskyr tips….men kan inte låta bli för jag märker hur dåligt du mår.
  Al-Anon! Har du Al-Anon i närheten så gå dit. Gå dit flera gånger även om du inte tycker det är bra i början. Gå dit. Jag ska inte säga vad du är men du har haft ett förhållande med en alkoholist. Al-Anon är underbart när man väl hittat dit.
  Det blev min räddning. Livet är fortfarande svårt men fan så mycket lättare ändå och svackorna går att arbeta mig igenom. Jag är på väg uppåt och tack vare Al-Anon insåg jag till slut jag själv behövde hjälp i NA/AA.
  Nu är jag inte ensam längre. Även om jag känner mig så ibland men går jag på ett möte så är jag aldrig ensam. Där är jag en i gänget och alla känner igen mina känslor och tankar.

  Önskar dig så himla mycket att du ska få må bra och få känna på det jag är på väg in i. Ett liv i ett underbart tillfrisknande då jag kan känna sinnesro då och då och njuta av det.
  Det kanske du kan finna i Al-Anon. Men det är bara ett tips utifrån vad som hjälpte mig.

 5. Någon kan skadas om du kär ihjäl dom i 200km i timmen.
  DU kan skada dig om du kör på en älg eller annat djur som du kanske väjer för.
  Många kan skadas om du kär 200km på en 50 väg…så gör det inte.
  Vi får prata på msn en dag, jag vill veta vad som hänt sen sist.
  Hur går det med allt?
  Kanske inte så bra om man ska se till dina inlägg men….har du lämnat eller stannat?
  Om du är kvar o du skriver såhär så….sorry men jag tror inte att han är din riddare på vit häst.
  Du ska må bra!
  Du ska må bra själv OCH med nån som uppskattar dig för den du är!
  Förändra dig inte för nån annan, dom ska älska dig för den du är…vem du nu än är!
  Kramar

 6. Jag kan förstå hur du känner det. Har själv varit i snarlika situationer. Jag har inga tips och råd att ge. Jag bara önskar att du kunde få må bra. Eller iallafall få må bättre, för ”må bra” är så oerhört avlägset och så oerhört svårt att veta vad det egentligen innebär.

  Kriminella gärningar är inte lösningen, det vet både du och jag. Ingen kommer att bry sig om hur dåligt du mår bara för att du kör för snabbt. Snarare tvärtom.

  Har du någon som kan stötta dig igenom detta?

 7. Så känner jag ganska ofta. Jag vill att du ska må bättre, jag slutade lyssna på Bright Eyes ett tag, då blev det bättre – men sämre.

 8. Hej!
  Jag tror att du lämnade en kommentar hos mig, kanske? Blogglänken försvann. Tyvärr är jag varken politiskt engagerad eller journalist, bara en snubbe som har en massa åsikter och en del erfarenheter av psykvård, missbrukarvård, samhällets baksida, dåligt mående mm mm.

  Jag har läst lite av det du skriver. Det är jävligt surt att det ser ut som det gör, att du, och tyvärr är du ju inte ensam, inte får den vård du har rätt till. Jag vet att det är grymt svårt, men ge inte upp, fortsätt att kämpa, för dig själv och din rätt. Ta all den hjälp du kan få. Och jag lovar dig, droger kommer inte hjälpa dig, enbart en kort stund, sedan vänder sig även drogen mot dig.

  Jag hoppas att du hittar din väg genom det du går igenom, att du tills dess du kommit igenom, för du har alla möjligheter att komma igenom, försöker hitta det som gör det lite lättare att stå ut. Skriv så mycket du kan i bloggen, skit i ev nedklankande kommentarer o skit som kan komma, skriv av dig ändå!

  Varm kram om du vill

 9. Fan vad jag gillar det du skriver…trodde inte det fanns någon som skriver så djupt som jag. Det är tufft att leva med dessa jävla diagnoser. Men ge inte upp,låt inte det mörka segra.
  jag finns här i cyberspace.
  Kram
  Vilda_s

 10. Känner igen det här alltför väl, bara vi som känt sådär kan förstå. Inträngd i ett hörn är precis det jag upplevt under 4 års tid. Förut visade jag också tänderna, men samhället har filat ner även dem !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: