ADHD

Hallå hörrni! Jag flyger, jag f-l-y-g-e-r! Fortfarande. Lite vingligt och mest i cirklar, men näbben pekar framåt och solen värmer i fjädrarna. Ringen lämnar en vit rand på fingret, och bojan är bruten. Jag har inte tagit några slutgiltiga beslut ännu, men jag flyger nu. För första gången på mycket länge är livet inte en plåga, hur skulle det kunna vara det när det finns så många vackra moln att titta på?

 

Och bit efter bit placerar in sig i mitt pusselprojekt. Snart är det brist på tomma hål i tavlan. Knivskarpt och solklart. ADHD. Typ ADHD-HI/hyperaktivitetsstörning. Jag slår mig för knäna och ler. Här presenterar jag några punkter på symptom/beteenden som är tydliga hos barn och vuxna med ADHD som diagnos;

* Vill klänga och klättra på andra (Check! Varför kan inte en vuxen människa, läs: JAG, få sitta i knäet på folk. Jämt. Alternativt går rida på ryggen också bra.)

*Svårigheter att sitta still länge (Check! En vuxen människa ska kunna sitta still. Punkt.)  

*Överaktivt beteende (Check! Nu ska jag gå och baka och kolla film samtidigt som jag ska plugga inför nästa kemiprov medan jag pratar i telefonen med S och dresserar hunden.)

*Visar aggressivitet, inåt- eller utåtvänt (Check! Får man inte hota sina föräldrar med kniv? Nähä? Får man inte heller dunka sitt eget huvud i väggen för att man är så jävla störd? Eller ta sönder saker? Eller väsa hotfulla anklagelser mot människor man anser onda och elaka? Är inte det normalt?)

* Hoppar från det ena till det andra (Check! Hm, det kanske är därför jag är bra på ALLT?)

*Kastar ur sig svaret innan frågan är stäl… (Definitivt check!)

*Tänker sig ej för/ impulsivt beteende (Haha. Haha. Haha.)

*Avbryter andra, tar för stor plats i grupper osv (Neeej, knappt alls… Kan alla andra vara tysta för nu ska JAG prata!)

*Får idéer hela tiden (Vaddå? Jag? Undrar om man skulle kunna starta ett företag och sen kunde man… Eller nej, jag kanske ska starta ett BAND istället! Ja!)

Ja. Ja. Ja. Som vanligt, ja, ja, ja! Entusiasmen flödar. Över det mesta. Solen. Snön. Blåsten. Prov. Hunden. Trasig bil. Bar asfalt. Men det kunde inte vara tydligare. Det här är riktigt, inte bara en nyck från mitt lite-mer-hög-än-normalt-tillstånd. Synd bara att jag har föga problem med uppmärksamhet och koncentration, då hade man kanske lyckats addera mina beteende till en vettig summa några år tidigare. Ändock är ADHD mycket vanligt tillsammans med borderline och bipolär sjukdom. Slutsats: Alla läkare är amatörer. Phaaa.

Fast, utom min nya favorit-bäst-i-hela-världen-doktor som jag träffade i fredags. Han är specialiserad på bipolära syndrom och visade en enorm medkänsla och kunskap. Den kunnigaste läkare inom psykiatrin jag har träffat än så länge, och nu är han MIN doktor! Kan man ha sådan tur? Kan man? Jag lägger min sjukdom i hans händer med gott samvete. Äntligen slipper jag bära alla jävla stenar själv.  Äntligen.

 

Och jag flyger själv. Fortfarande.

~ av S på mars 23, 2009.

4 svar to “ADHD”

 1. Kommer du ihåg det jag skrev om C. Dickens?

  ”Hallå hörrni! Jag flyger, jag f-l-y-g-e-r! Fortfarande. Lite vingligt och mest i cirklar, men näbben pekar framåt och solen värmer i fjädrarna. Ringen lämnar en vit rand på fingret…..” är ett bra exempel på det jag menade.

  Massor med kramar!
  /A

 2. fina, fina du!

 3. Hej du! ^_^ Har det gjorts test på ADHD, har du alltså fått den diagnosen nu?

  Innan Borderline ställdes på mig så fick jag göra test på ADHD eftersom jag, liksom du, passade in på lite för många punkter än vad man vill liksom…

  Du verkar ju vara på rätt bra humör idag iaf!^__^ Härligt!

  Kram kram

 4. Vad skönt att äntligen få kunnig hjälp i denna djungel av diagnoser. Är glad för din skull! Har jag förstått det rätt att du fått en ADHD diagnos nu? Kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: