Insikt

Så slår det mig solklart, rakt i solarplexus, och jag tappar nästan luften. Just i den sekunden, en känsla av så stark insikt. Han är inte bra för mig. Inte som tidigare, en smygande liten fågel som viskar i periferin utan nu, en rungande kör som skriker rakt in i mitt öra. Och jag förstår. Jag förstår verkligen.

Lördag kväll. Jag vet inte vad andra gör, jag vet bara vad jag gör. Jag hukar bakom köksbordet, efter att Han druckit sina öl, och sin sprit i smyg, när Han i plötsligt raseriutbrott trashar sin digitalkamera rakt in i stereon. Jag tassar tyst omkring rädd att göra fel och locka fram fler vredesanfall tills Han somnar vid köksbordet.  Men jag är inte rädd. Hellre att Han slog mig, det är Orden som sliter upp de största och mest svårläkta såren.

Men det är inte det värsta.  Det värsta är att jag förlåter Honom imorgon. Och dagen efter det. Och om och om igen. Jag hatar mig själv mest.

~ av S på januari 24, 2009.

7 svar to “Insikt”

 1. Det finns folk som vill hjälpa, men du måste vara stark o våga ta emot hjälpen. Jag tycker inte att denna tillvaro som du målar upp här är vad du förtjänar. Du behöver lämna honom o byta miljö.

  Vilken stad bor du i?

 2. Du är värd och förtjänar att känna samma trygghet som alla andra.

 3. Ja.. Du skulle behöva lämna honom.. Men det rådet ska man egentligen inte ge. För jag har varit med om en jäla massa skit jag också och det värsta rådet man kan få är ”men vafan, dumpa honom, skaru va så jäla svag och inte palla det eller?!”… alltså.. det är helt sjukt. För älskar man någon kan man inte hjälpa det. Kan han inte bättra sig? Är han aldrig bra,är han alltid hemsk? Finns det verkligen *inget* att jobba på? Något sätt att lösa allt?

  Tänker på dig, kram från Anne.

 4. Jag känner med dig…
  Finns här om du behöver prata om misshandel (både psykisk och fysisk) eller annat.
  Jag har tyvärr mkt erfarenheter av dåliga saker.
  Vi kan finnas där för varandra om du vill *ler*

  Kram

 5. Insikt – Ja det har du kommit till men du behöver ta vara på den och försöka komma till ett Beslut också!
  Försök att agera NU!
  Få hjälp via ngn samtalsakutinstans, det beor ju på var du bor, hur kommunens/landstingets möjligheter för samtal är och om det är anonyma samtal eller journalförda..om de kostar ngt eller är gratis, i staden där jag bor finns det iaf en samtalsakut(dock väntetid på 1-3 veckor) som ”ger” 10 samtal som inte blir journalförda och inte kostar ngt….Lycka Till!

 6. Hej gumman, tack för din kommentar.
  Kul att du gillade min blogg o länkar till den =)
  Jag finns på mailen som ligger under ”kontakter” i min blogg.
  Den e oxå ifylld här i formuläret =)
  Hör av dig där eller här, eller adda den på msn.
  Kram o ha en underbar helg!

 7. Vad bra att du kommit till insikt. Det är första steget att kunna bryta sig ur ett sådant förhållande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: