Allt är alltid fel

Hjälp, hjälp, hjälp. Famlar, irrar, ramlar, kryper, krälar. Huvudet i väggen, om och om igen. Dunk. dunk, dunk. Det bildas ärrvävnad på min hud, i mitt hjärta. Tårkanaler översvämmas, fördämningarna har brustit. Jag är smärtan förkroppsligad, en levande spikmatta. Om det bara kunde vara tyst.

Han, Han, Han. Han ser men ändå inte, säkert bara blind. Och döv. Kastar glas i tusen bitar när Han är full, säger att det är mitt fel, jag gör så att han mår dåligt. Men jag börjar tvivla. Kanske är det Han som är dålig? Mår dåligt? Jag pusslar hans känslomässiga pussel när Han inte ser och bilden som framträder är mörk. Kanske är det jag som är roten till allt ont, kanske bor hans onda inuti honom.

Men jag ber tyst inuti ”sluta skrik”, Han är så ARG. Inte vara arg på MIG. Inte, inte, inte. Jag glömde köpa öl på väg hem idag, och det var för att jag är självisk och självupptagen sa Han. Men jag glömde. Inte med mening ju. Jag älskar Han, vill att han ska få sina öl. Jag vill vara snäll, till lags. Men allt är alltid fel.

 

Varför är ingen här och håller mig i handen när jag darrar?

~ av S på november 19, 2008.

2 svar to “Allt är alltid fel”

 1. Du fina människa …

  Du ÄR INGEN självisk människa för att du inte kommer ihåg en sak som att köpa öl, han är en vuxen människa som ska kunna ta att du glömmer en sådan sak utan att kalla dig självupptagen och skrika på dig som att du är ett litet barn…
  Han har inga rättigheter att behandla dig som han gör, bara för att du lever med din sjukdom så är du INGET barn och förtjänar heller inte att bli behandlad som ett sådant..
  Du har det redan tillräckligt jobbigt som det är vad jag förstått av vad jag läst i din blogg..
  Även om du inte vill eller orkar lämna honom så ska du veta att hans ord eller handling gör inte dig till vad du är …
  Du är en helt egen individ som absolut inte är värdelös på något sätt..
  Glöm inte bort dig själv för du är viktigast..
  Ta hand om dig!!
  kramar

 2. Nej nej nej! Så som han gör mot dig får ingen behandla en annan människa. T.o.m en hund förtjänar att bli behandlad med mer respekt än vad han visar dig. Hur länge har du haft det såhär? Hur länge ska det få fortsätta?
  Goa goa du! Var rädd om dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: