Den svenska psykvården

Vi låser in mig. Ja, ja! Bra idé, så att jag kan förvaras ordentligt, i väntan på en bättre ekonomi hos kommun och landsting. Eller ännu bättre, skippa mig till Polen. Billigt hos öststaterna ju. Jag är en nagel i ögat på alla politiker. Jag är den som inte får finnas. Den som vägrar förvaras, utan vill förbättras. Den som ingen vill veta av. Hjälp finns inte. Det är bara att inse. Jag vill dessutom påverka min egen situation, och hävdar att jag har en kännedom om vad som kan tänkas vara bäst för mig. Usch och fy. Jag är ju ingen läkare (nej, men jag lever med mig själv 24 timmar om dygnet), de har faktiskt en plan med min behandling, ett mål. Dock är tydligen målet hemligt och även behandlande läkare håller sig gömd. Men inga fler självmordsförsök nu, det är inte bra för s-t-a-t-i-s-t-i-k-e-n. ”Men hjälp, nej det har vi inga resurser till”.

 

Och jag skrattar faran rätt upp i ansiktet, ha ha ha.

~ av S på november 6, 2008.

5 svar to “Den svenska psykvården”

 1. Jag vill ändå hävda att de enskilda personerna i systemet vill hjälpa, men att det är SYSTEMET som inte fungerar.
  Jag kan inte annat… trots att det är en enskild person som faktiskt tog beslutet att släppa ut min dotter innan hon tog sitt liv…

 2. Jag vet inte om det är en tröst men vi är dyrast när vi vårdas på en avdelning. Det kostar många tusen per dygn att hålla en människa inlåst där, mer än de flesta lyxhotell.

  Du är där för att de vill att du skall leva. Vårdpersonal gör hur mycket fel som helst, det vet nog alla som varit inlagda (med eller mot sin vilja), men för det mesta vill de väl. De vill att du skall vara så frisk att du är rädd om dig innan du får komma ut i livet.

 3. Jo, jag förstår nog hur du menar. Det gör det ju faktiskt, att det faktiskt finns en grupp människor som vet hur det är, som förstår hur man känner. Det har du faktiskt rätt i!

  Hm, ja, jag håller på att ge det en chans, får se hur det blir. Det verkar ju… helt okej, än så länge iallafall. Hoppas det blir bättre. Tänker nog ge DBT rättm ycket tid, eftersom det verkar som om det är det som behövs.

  Vad är det som händer med dig?

  Kramar i mängder!

 4. Skickar massa bra vibrationer åt ditt håll….

 5. Ja det måste du har haft för den dosen kan ju inte vara att leka med,hoppas du inte fick några framtida skador och att man inte kan stämma dom jävlarna i det här landet,ha det så bra du kan kram /f

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: