Dagens sanning

Det är som om det finns ett djup i mig som inte finns i andra, som inte är som jag. Som inte har sett smärtan eller behövt slåss för livet. Det är ingen nedvärdering av alla ”andra”, än mindre en upphöjningen av min egen person, det är ett konstaterande. Jag kan inte vara som andra, det finns inte en möjlighet, inte skulle väl alla kunna dela mina känslor utan att det skulle märkas? Nej, det vore helt orealistiskt. Mina känslor är annorlunda än de flesta andras, kanske lite ”mer”, lite starkare. Mitt tankesätt är också märkligt, då andra tycks ha problem att följa det, eller hitta logiken i det.

Angående mitt självhat, så är det bästra jag kan säga för att förklara att med hjärnan/förnuftet så vet jag att jag inte är fulast i världen (osv osv osv). Men hjärtat/känslan skriker högre och vinner, jag måste lyssna på den, på orden som säger att jag är så jävla vidrigt äcklig att alla tittar på mig och vill kräkas. Och då är det ju sant för mig, eller hur? I min verkligehet är jag äckligast i världen och förtjänar inte att få leva.

Och all den här smärtan, all smärta sjukdomen bär med sig, och även bara livet, den har lämnat spår och ärr, fåror och veck i mitt skinn, under huden, omkring hjärta och själ. Jag vet vad verklig smärta är, men jag vet också hur det är att må bra, och ha ”vanliga” känslor. Ingen förtjänar att må så här, INGEN! Någon hade skrivit någonstans att Bipolär Sjukdom är ”sjukdomen från helvetet och ingen gör något åt det”. Jag kan inte annat än att rätta in mig i ledet och applådera . Dagens sanning.

~ av S på oktober 28, 2008.

3 svar to “Dagens sanning”

 1. Het smartyyy
  jag tänkte skriva om mediciner när jag e klar med alla diagnoser 🙂
  Puss på dej! P

 2. Det du skriver här är så sant. Du skriver väldigt bra måste jag säga, så sjukt exakt, så beskrivande, man känner igen det så lätt.

  Jag vet inte det med ensamheten, jag brukar nog känna mig lika ensam fastän jag vet att det finns flera som mår som jag. Det hjälper inte riktigt mig.
  Känner du så? För det är ju iallafall bra om någon/några gör det. Att det hjälper någon liksom. 🙂

  Men ja, tänk om alla människor skulle få gå på DBT. Det hade kanske varit bra. Har du någon erfarenhet av DBT eller? Känner att jag inte hänger med riktigt haha. 🙂

  Hoppas allt är fint! Kramar.<3

 3. ”Det finns ett djup hos mig som inte finns i andra”. Så upplever jag också mig själv kontra min omgivning, det är som att leva i en annan värld när man är bipolär. Ingen, ingen, kan någonsin förstå, förutom andra bipolära. Bipolaritet är helvetet på jorden!

  Ditt inlägg väcker sanningar om mig själv.

  Ta hand om dig.
  Kram 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: