Maybe I am better off alone?

Hahaha. Jag skrattar hela natten och hela dagen. Det är ironiskt, det är en fars! Jag är här igen, här hos Honom. Hur, hur, hur? Hur kunde det ske?

”Vad pågår runt omkring mig, nu faller allt isär. Kan nån förklara vad som hänt. Den ömhet som jag kände finns inte längre där, för alla broar som vi bränt, min barndomssorg har återvänt. Står det några dörrar på glänt?”

Han vann. Han fick mig dit Han ville. Jag är här nu. Här hos honom, fastän Han inte ens är här. Han vet var Han har mig. Jag kröp till korset, igen, IGEN. Jag ger upp, jag är slagen, jag är fast. Snärjd, trasslad, ihopknycklad till en trasig ölburk i en burkautomat.

”Och när han vill försvara, dom misstag som han gjort. Så tror jag inte på han skäl. Det är så svårt att mötas och livet går så fort. Jag kvävs av våra bittra gräl men ska jag våga ta farväl?”

Nej, jag V-Å-G-A-R inte. Separation. Separera. Isär. Apart. Itu. Av. Ifrån. Ta sönder. Vem är jag utan honom? Vem har jag utan honom? Och det värstatse av allt. Jag är rädd för hans ilska, för hans DÖMANDE. Att han ska döma mig, att jag ska tro på hans ord.

”En obeskrivlig längtan har vaknat i min kropp. En dröm som jag vill hålla kvar. Jag söker efter kärlek, men utan tro och hopp. Den enda rikedom jag har, är tusen frågor utan svar.”

Varför? Varför, varför, VARFÖR? Varför gör du mig illa? varför är du utstuderat elak? Varför svarar du med hämnd? Varför s-e-r du inte? Varför är det alltid jag och aldrig du? Varför vägrar du att kompromissa? Varför är dina åsikter alltid norm?

Eller rättare sagt, VAD är du så RÄDD för? Varför håller du mig så hårt? Vad pågår i ditt inre? Vilka trassel brottas du med? Om du bara vågade se. Men jag kan inte stanna och bära dina problem, jag vet ju det. Men jag kan inte heller gå. Jag är ömsom arg och vill lämna allt i raseri, ömsom ett ynkligt litet mumintroll som vill laga ditt (uppenbarligen) trasiga hjärta. (Fast A säger att det inte går att laga, som när en mobilreparatör säger att ”Den här mobilen är slut, du måste köpa en ny”…)

Men bättre vara arg än ledsen just den här gången. Det handlar om överlevnad, Han eller jag.

Mybe I am better off alone?!

~ av S på oktober 11, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: