Bipolär 2 1/2

”Bipolär 2 1/2 kännetecknas av du har en växlande, cyklotym,  grundstämning i kombination med djupa depressioner. Detta tillstånd drabbar vanligen unga och diagnostiseras ofta som borderline eller annan personlighetsstörning. Självdestruktiva handlingar är vanliga.”

 

Helt, helt otroligt! Jag kanske inte är Baby Borderline, jag kanske är Baby Bipolär när allt kommer omkring. Hittade den här ovärderliga och otroligt intressanta informationen på Olivas blogg (se adress nedan) och mycket mer som jag inte hade en aning om. Tack Olivia!

Läs mer på http://olivialind.wordpress.com/om-bipolar-sjukdom/ 

~ av S på oktober 11, 2008.

7 svar to “Bipolär 2 1/2”

 1. Vad kul att du hade nytta av informationen! 🙂 Det mesta på den sidan är hämtat från Lars Häggströms bok, Bipoläroboken, som i veckorna kommer ut i nyutgåva. Boken vänder sig till kliniskt verksamma läkare och kan bitvis vara tung för oss vanliga dödliga. Lars Häggström beskriver Bipolär 2 1/2 såhär i punktform:

  * Depression + cyklotymi
  * Duration 1-3 dagar
  * Prevalens 1,5%
  * Debut i unga år
  * Djupa intensiva depressioner
  * Mellan depressionerna konstant stämningsinstabilitet (om ej behandling)
  * Samsjuklighet med dystymi, OCD, panikattacker och nikotinberoende

  Om det är något eller flera begrepp ovan som du känner dig osäker på, bara fråga så skall jag försöka hjälpa dig!

  /Olivia

 2. Hej…ja den vara en lång väg innan diagnosen blir helt rätt.

  Vill du vara med i RSS-flödet? Du kan även visa det på din blogg om du vill, och enklare komma i kontakt med andra med bipolär sjukdom.

  Se här

  http://bippoqueer.wordpress.com/bippobloggare

  Fint jobbat med bloggen- ja, det är jag som har bloggen Psykbryt också, fast kallar mig Psyk där 🙂

  Kram

 3. Jag vet inte.. DBT är ju det enda jag har att gå på, har inget annat att vända mig till. Inget annat som kan ge mig professionell hjälp, och det är ju ändå det man behöver i sådana här lägen. Fast jag är så rädd ändå, tänk om det inte hjälper, tänk om jag slösar bort tid på något som slutar i katastrof. Jag vet ju inte.
  Håller med. Vi är så många men ändå så ensamma. På ett sätt hjälper det ju inte ens att slå ihop sig med någon annan, funkar ju inte riktigt. Man är ändå lika ensam.
  Hoppas du har det bra. Kram!

 4. Det är stor skillnad på biopolär (för sa man mano depreciv) och på borderline. Hoppas på det förstnämnda.

 5. Det där är jätte svårt att veta tycker jag :O
  Själv är jag också diagnosticerad Borderline men jag har ingen
  aning om det är rätt.
  Mycket av alla möjliga diagnoser kan stämma in på en.
  Fast egentligen är diagnoser bara skit, ett sätt som läkarna
  använder för att sätta oss i olika fack så att dom vet var dom har oss någonstans.

  Fortsätt kämpa iallafall!
  Bamsekram

 6. jag känner verkligen igen mig i det du skriver, jag fick själv en borderline diagnos innan den bipolära diagnosen, borderline å bippo överlappar ju på många sätt. kram huldran

 7. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: