Hon är nån man ska förtjäna

Nä, få se nu, vad händer. Skolan ja, naturvetenskapligt basår. Kemi, Fysik, Matte och Biologi. Synd att man inte besitter en sån där akademisk fallenhet för grafer och ämnen och formler och trams. Men jag kämpar på trots trögheten i min inlärning. Min devis har ju alltid varit att: om man bankar huvudet tillräckligt många gånger i väggen så måste man ju komma igenom nån gång (alternativt får hjärnskador). Men visst, alltid stimulerande att få lära sig lite nytt och använda en hjärncell eller två.

Annars ner och ner. På Det Privata Planet (som ingen får se). Någon riktig livsvilja eller glädje vägrar infinna sig så jag är for det mesta nollställd inför allt. Förutom då jag rasar samman och hatar, avskyr och föraktar allt som är jag och bara vill dö, dö, dö. Dock har Förhållandet stått stadigare än på länge, inga svängningar sedan minst en vecka tillbaka, hurra! Han kämpar nog på, eller så mår Han bara ovanligt bra just nu, jag vet faktiskt inte, men jag bryr mig föga, huvudsaken är att Han är snäll, och det är Han ju nu.

Hon är inte nåt man får,
hon är nån man ska förtjäna
Du höll henne aldrig högt,
du låg aldrig nere på knäna
Hon är inte nåt man har,
inget att förfoga över
Du sa att hon var så svår,
men klagar för att det är över

Löftet hon gav var aldrig att vara i ditt våld, att stå
under din kontroll
Löftet hon gav rörde något annat,
men jag antar att det inte längre
spelar någon roll
För hon kommer aldrig mera hit
Jag ska försvara henne om jag kan
För hon förtjänar hela himmelen
Och en mycket bättre man

Du sa att du är beredd,
att va storsint, att förlåta
Vad svarar man på sånt,
ska man skratta, ska man gråta
Du som gjort henne så illa,
ska du kalla henne brottslig nu?
Om hon någonsin ska förlåta,
är det hon, inte du

Löftet hon gav, var aldrig att följa dina nycker
Att ingå i ditt spel
Löftet hon gav rörde något annat,
så nu kan hon inte klandras
så nu kan hon inte klandras Hon gör inte något fel
För hon kommer aldrig mera hit
Jag ska försvara henne om jag kan
För hon förtjänar hela himmelen
Och en mycket bättre man

Du sa att hon var så svår,
rent omöjlig att förstå
Det kan nog tänkas du har rätt,
mellan er två var det så
Men nu vill du åberopa brott
Och nu säjer du i raseri,
att den förräderskan har gått
Jag säjer hon har gjort sig fri
Hon har gjort sig fri

Lisa Ekdahl. ”Hon förtjänar hela himlen”.

 

Jag önskar jag hade lite mer självförtroende. Då hade jag sagt att ”Jag är inte nån man får, Jag är nån man ska förtjäna.” Men det har jag ju inte. Så jag håller käften.

~ av S på september 18, 2008.

2 svar to “Hon är nån man ska förtjäna”

  1. En häftig tanke:
    Vänd på det: Du ger dej själv till någon!
    Ditt val!

  2. Längtan efter kärleken gör att man.. gör vad som helst ibland..

    Håller på och utforskar BUP nu så va gärna med om du har någon erfarenhet. Snart ska vi gå igenom ätstörningar också så känner du någon som bloggar om det, tipsa mig 🙂 Kram P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: