Yttrandefriheten är hotad! (HAX mot FRA, go HAX!)

Nå nä, JK ville inte inte anmäla bloggaren Henrik Alexandersson, HAX, som på något mycket märkligt sätt lyckats nosa upp ett bevis på att FRA redan 1996 hade spanat ”i kabel”, vilket inte blev tillåtet förrän den 18 juni, i år. Men det är i alla fall rummel och rabalder hos JK och Radio och tv-verket; man ur huse, det har begåtts yttrandefrihetsbrott! Hu, sekretessbelagda dokument har läckt ut, om vi skriker riktigt högt om det istället för vad som står i dokumenten så kanske alla glömmer det…?!

Och hur fan kan det vara ett yttrandefrihetsbrott, så FRA menar, att publicera material som man fått tag på? Det är väl det som är yttrandefrihet, att få säga vad man vill om vad man vill. Och att varje enskild person kan kritiskt granska de instanser och företag som finns i vårt samhälle?

 Om det nu var så fruktansvärt sekretessbelagt så bör den ansvarige för materialet uppenbarligen hålla bättre koll på vars han har det.

 

Heja HAX!

 

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/07/beviset-p-att-fra-lyssnat-i-kabel.html

~ av S på juli 29, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: