Poison

Så. En ny dag.

 

Började med den nya medicinen igår. Litium. Lithonit.

Litium är grundämne nummer 3 i det periodiska systemet. Litium tillhör gruppen alkalimetaller. I ren form är litium en silvervit mjuk metall som oxideras snabbt i luft och vatten. Ämnet måste därför förvaras i syrefria vätskor som till exempel fotogen. Litium är det lättaste grundämnet som är fast vid normal rumstemperatur.

Litium används främst i olikalegeringar och i batterier. Litiumklorid och litiumbromid (LiCl, LiBr) är starkt vattenupptagande och används i många vetenskapliga sammanhang som torkmedel. Litium har även tidigare använts för framställning av vätebomber – under termonukleära förhållanden sönderdelas litiumet till tritium vilket bidrar till fusionsreaktionens styrka.

 

Ganska sjukt. Liksom äta gift för att inte bli sjuk?! Men om det hjälper så är jag den första att applådera.  

~ av S på juni 17, 2008.

2 svar to “Poison”

  1. hej! jag har själv borderline! vore roligt om du ville vara med å fixa till psykiatrin! Kom in å kolla va? Länkar gärna till dej. Kram P

  2. Jag kan inte mer än hålla med dig, det är konstigt att giftet utifrån ska ta död på giftet inuti. Jag halkade in på din blogg av en ren händelse, och jag måste säga att jag på något sätt tycker om den. Det är skönt att läsa vad andra bipolära skriver, att veta att man inte är ensam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: