I wouldn’t leave you, but you couldn’t stay.

Jag vaknar och fortsätter att skrika. Jag lever i en mardröm.

Wherever I am you’ll always be
More than just a memory
If I ever leave this world alive

Det finns ingenting kvar. Inget ljus når in i det svarta. Jag ligger redan på spåret, kan höra tåget som vibrerar rälsen, jag reser mig inte upp nu.

You were a storm,
it blew us away.
I wouldn’t leave you,
but you couldn’t stay.

Jag visste inte förrän jag såg dina ögon. I dom svävade allting som jag hade glömt och begravt. Av tiden som bara var en trasig fantasi men kanske ändå inte. Hur kan man känna lyckan om den inte finns på riktigt? Det var sant, jag vet det. Det var bara livet som gick snett. Men jag vet ven du var, och du var hemma.

If I ever leave this world alive
I’ll take on all the sadness
That I left behind

Utan dig finns ingenting kvar. Ingen svagt flämtande låga i regnet, ingen solstrimma genom persiennen. Jag vet vem jag är, jag känner det nu. Jag är en vilsen svan, en liten pingvin, en sorgsen kungsörn, en ensam varg, som troget väntat på min mate of life. En fågel tillhörande en av de 90% fågelarter av vilka som väljer en enda partner för resten av livet.

And if you wait for me,
I’ll be the light in the dark if you lose your way.
And if you wait for me,
I’ll be your voice when you don’t know what to say.

Jag kan inte glömma, jag vill inte glömma. Jag vill minnas allting, jag minns allting; dina ögon när dom ler, dina tårar som ingen annan får se, ditt hjärta mot mitt öra på ditt bröst, värmen från din hand som värmer min när sommaren har blivit höst.

I know you want to hear me
Catch my breath
I love you ‘till the end
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
I love you ‘til the end

Så jag kan inte ge upp. Jag har gett bort mitt hjärta, jag har fuckat upp, jag har svikit och blivit sviken. Vi kanske slog sönder framtid men jag står kvar. Väntar troget på den enda som får plats inuti. Fastfrusen i regnet, fastsurrad vid hjärtat som blöder och kvider, kan inte stänga av, kan inte släppa, måste följa efter som en bräcklig skugga, knacka på ditt skal tills dess att det rämnar och exploderar. Jag måste. Annars finns det ingenting.

You haven’t changed.
Stand in the light,
I need to see you,
uncover my eyes.
The tears coming down,
making lines on your face.
One for each year, now
that you’ve been away.

 

Monogamy is a rare bird in the animal kingdom, but some creatures do stay faithful forever. Only 3 to 5 percent of the 5,000 species of mammals bond for life, including otters, beavers and wolves. Humans in many cultures like to think of themselves as a faithful species, but when it comes to true fidelity, many other animals offer better examples of how to keep a relationship together. Trumpeter swans, mourning the death of their mate until they die of grief. Wild pigs, never mating again if one loses his mate.

An albatross may fly great distances over the oceans, but despite its extensive travels, this bird will always return to the same place — and the same partner — when it’s time to breed. Pair bonds between males and females form over several years and will last for a lifetime.

Bald eagles mate for life. They display their commitment with flying acrobatic stunts. Bald eagles are also the national emblem of the United States, and when it comes to maintaining relationships these birds soar much higher than the country they symbolize. Bald eagles typically mate for life, except in the event of their partner’s death or impotency a number far lower than America’s divorce rate, which now exceeds 50 percent.

(http://www.care2.com/greenliving/8-animals-that-mate-for-life.html#ixzz1VNnU2tQw,
http://www.divinecaroline.com/22368/94736-eight-animals-mate#ixzz1VNxLH2is,
http://gfweddingconcepts.blogspot.com/2009/04/animales-that-mate-for-life.html)

 

She says I’m okay; I’m alright,
Though you have gone from my life
You said that it would,
Now everything should be all right
Yeah should be alright

Ja, jag försöker. Överleva. Leva med hålet i själen, limma ihop mitt trasiga hjärta, hålla huvudet högt, tro på att allting blir bra igen. Men jag kan inte…

The rumors flew but nobody know how much she blamed herself
For years and years she tried to hide the whiskey on her breath
She finally drank her pain away a little at a time
But she never could get drunk enough to get him off her mind
Until the night

She put that bottle to her head and pulled the trigger
And finally drank away his memory
Life is short but this time it was bigger
Than the strength she had to get up off her knees
We found her with her face down in the pillow
With a note that said I’ll love him till I die
We laid her next to him beneath the willow
While the angels sang a whiskey lullaby

 

 

~ av S på augusti 18, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: