FÖR INTEN MÄNNISKA SOM VERKLIGEN MÅR DÅLIGT ”FÖRSÖKER” BARA BEGÅ SJÄLVMORD! de lyckas !

Svar på mitt inlägg ‘Så nära igen’ från signaturen ‘lina’:

herregud!
jag blir så trött på alla er som anser er sjuka! men begå självmord då!!!om allt är så jävligt så gör det ! och kom inte och säg ”jag har faktiskt försökt ” FÖR INTEN MÄNNISKA SOM VERKLIGEN MÅR DÅLIGT ”FÖRSÖKER” BARA BEGÅ SJÄLVMORD! de lyckas !
jag vet det för jaghar själv haft hjärtstillestånd 3 gånger. så många i Sverige ( inte i andra länder ) med den här problemetiken är som varandra, ser likadana ut och är otroligt beroende av att synas !
de är villiga att göra vad som helst. och visst det behöver ni säkert också hjälp för!men herregud ! finns det inga mer ”inåtvända ” borderline personer här i sverige ? som vägrar spy ur allt sitt helvete, jag önskar nästan jag kunde eller hade kunnat det, då skulle juj det mesta lösas!
ni som är utåtagerande bpd -are begår sällan självmord, ni klarar er, ni är bara så jävla egoistiska då allt handlar om er själva, som oss alla borderline, tvångsyndrom, ätstörningar, missbruk, youname it !
idioter är vi ! och ni ännu mer! vi tänker bara på oss själva och på hur ”Jävligt VI HAR DET ” stackars oss,
men vad fan! gå och dö då!!!?!?!?!?! eller ändra din livskvalite!
säg inte att det ”Inte är så lätt” för det är det fan i mig visst det !.
tro mig.
hej på dig !
hoppas du lyckas ta livet av dig om det är det du vill. om inte annars hoppas du söker rätt hjälp, och inte fastnar i din diagnos för att de tär”skönt och lättare ” att vara där.


Ja, vad säger man? Eller vad säger Ni? Alla Ni som läser bloggar som min, av anledningen att slippa känna sig helt ensam i all förfärlig ensamhet och förtvivlan, alla Ni som själva bloggar om avgrundshatet, den förlamande sorgen och smärtan som äter sig in genom hud och märg och aldrig tycks ta slut, alla Ni som råkade klickade Er hit på måfå men fastnade med blicken tillräckligt länge för att hinna läsa ett par rader, alla Ni, likasinnade, lojala bloggvänner och okända bloggresenärer, hur tänker Ni?

Jag kan berätta vad jag säger, känner, tänkte. När jag läste inlägget stannade hjärtat i bröstet som vanligt, och jag frös fast med fingrarna på tangentbordet i stundens skyndsamhet, och ångesten sköljde sig in över nacken, under tröjans linning, genom textil och garn. Jag blev rädd, skräckslagen, för jag har ju kämpat så hårt med att övertyga mig själv om att inte, inte, inte försvinna bort, och nu uppmanas jag att göra det(?!). Dessutom är jag misslyckad som inte lyckats, jag mår inte ens ‘verkligen’ dåligt för då skulle jag vara död. (Nej, nej, nej ylar förnuftet mot trumhinnan, låt dig inte luras av dom där små orden, dom betyder ingenting!)

Men mitt ego har redan glatt svalt kroken, men hull och hår, brasan fått sig en rejäl dusch med fotogen. Det brinner i mina armar och jag förbannar min svaghet, att jag gör någon annans ord till lag och rätt, jag vet, jag vet, jag vet, med hela mitt intellekt och förnuft att det där inlägget blott är ett skott från en sårad höft, att jag bara råkade stå i vägen för en förlupen kula. Men egot, han rullar sig upprymt i smärtan;ni som är utåtagerande bpd -are begår sällan självmord, ni klarar er, ni är bara så jävla egoistiska då allt handlar om er själva‘. Rösten i mitt huvud nickar entonigt, egoistisk, egoistisk, egoistisk.

‘vi tänker bara på oss själva och på hur ”Jävligt VI HAR DET ” stackars oss, men vad fan! gå och dö då!!!?!?!?!?! eller ändra din livskvalite! säg inte att det ”Inte är så lätt” för det är det fan i mig visst det !.’ Okej, okej, okej, jag tror att jag förstår vad hon menar, att jag ska dö, att jag borde dö. Dö. Alltså dö. Eller att ändra livskvaliteten, jättelätt, okej, lätt, jaha, okej, eller dö. Jag förstår inte! Varför? Varför säger hon så till mig? Är vi osams? Känner jag henne ens? Ska jag be om förlåt nu? Vad har jag gjort för fel? Förlåt, förlåt.

Och jag hatar henne, jag hatar hennes självgoda ord, jag vill döda, såra, sarga, sparka bort fötterna under hennes jävla patetiska livsillusion. För jag kan läsa mellan rader, jag känner igen en projektion när jag ser den. Så jag brottas med ilskan som rasande vill försvara min spruckna insida mot detta, för mig till synes obegripliga överfall, tvingar darrande knutna nävar att släppa taget om blodlösa fingrar. Varför? Varför? Varför?

Och skammen igen. Alltid skammen. Hånar min reaktion på några små ord, fnyser hånfullt att man måste lära sig att ta kritik och bli motsagd om man ska blogga. Jag kanske inte ska skriva mer? Varför ger jag henne makt att rasera mitt sandslott? För att jag är värdelös. Värdelös.


Men varför vill hon sparka sönder andras byggen? Jo för att ‘lina’ pratar om sig själv i inlägget, hon föraktar sig själv eftersom att hon upplever att hon inte har lyckats (med att ta sitt liv?!), hon är trött på sig själv, och hon bär på ett massivt undertryckt behov av att synas vilket givetvis väcker avundsjuka när hon stöter på andra som syns. ‘lina’ är troligen egoistisk själv, men eftersom hon har fått lära sig att det är fult att vara självisk så kan hon inte agera ut den egenskapen, hon vill inte ens erkänna den hos sig själv utan projicerar den istället på andra som, omedvetet, påminner ‘lina’ om hennes egen självgodhet. Och det är synd om ‘lina’, hon har det ju jävligt, och hon har säkert inte fått det stöd hon skulle behöva för att våga vända sig inåt och granska sin egen person.

Jag gissar på att ‘lina’ har insjuknat i styrka (som det heter på ‘medberoendespråk’), och får kämpa hårt för att hålla uppe den hårda fasaden hon har införlivat i sin person, så det är inte synd om någon i hennes värld, allra minst henne själv. Kanske har hon växt upp med en förälder som uppvisat borderline-drag, haft någon annan diagnos eller varit missbrukare, vilket har medfört att ‘lina’ har blivit tvungen att odla ett hårt skal omkring sin insida för att ens kunna överleva. Kanske har hennes föräldrar eller vänner varit av åsikten att psykisk sjukdom är lätt att bota, om man själv vill, genom att endast ändra sitt sätt att leva, och har på så sätt inte kunnat möta eller förstå ‘lina’ i hennes smärta. Därför måste nu ‘lina’ förakta och sparka på allt och alla som påminner henne om det som gnager inuti henne själv, för att förtränga allt det onda som bor djupt inom henne.

Så. Min tolkning är klar. Även om det ringer i öronen och egot sparkar, sparkar, bits. Men snart får han övertaget igen, och allt förnuft rinner ut över kudden, men nu, ännu ett tag är jag överst. Men nu är det slut på logik. Ingen mer förståelse. Tomt, innehållslöst bakom skallbenet. Kvar är bara den nakna känslan, som naglar mot en gammaldags svarttavla. Kroppen grymtar trött fastän jag hade så mycket kvar att analysera, att förtälja, att interpretera. Inuti flaxar det känslor omkring som behöver kläs om, kläs av och blottas, för att sedan kläs med signifikativa aforismer. Jag ska, men en annan dag, är så trött precis nu.

~ av S på maj 29, 2010.

11 svar to “FÖR INTEN MÄNNISKA SOM VERKLIGEN MÅR DÅLIGT ”FÖRSÖKER” BARA BEGÅ SJÄLVMORD! de lyckas !”

 1. Åh jisses så arg jag blir. Jag kan inte annat än att hålla med dig. Det lyser projektion och jag inte annat än att göra samma tolkningar som du själv. Och jag tror inte man är ute och cyklar när man gör dem heller.
  Jag blir extra arg eftersom jag själv är vad som har klassats för ”inåtagerande” borderline. För mig är det hugget som stucket, det är liknande smärta, liknande känsla, bara det att den uttrycks annorlunda. Jag tycker inte synd om mig själv, men jag går inte runt och har den inställning, som jag tycker är smått ignorant. Alla är vi människor, alla kan vi ha det svårt, rent ut sagt för jävligt i perioder av livet. Lidandet är precis så stort som man själv upplever det. Alla har olika tolerans. Alla reagerar olika… Och jag tror inte att mer löses för att man spyr ut sitt helvete som hon skriver, det kanske upplevs så, men nej, jag tror inte på den teorin.
  Och jag tror att ingen vill ha sin diagnos, jag tror att de allra flesta skulle välja bort den om det kom en god fe och ville det så.
  Och jag vill också vidhålla att det inte är så enkelt. Det är svårt. Man blir inte bättre bara för att man vill, man får kämpa för det. Och att vi är kvar och fortsätter visar på mycket. Att styrkan finns kvar. Men det tar tid, och under den tiden har man minst lika mycket rätt som personen bredvid att häva ur sin alla tankar, känslor och all skit…
  Ja, lite långt kanske men det var min åsikt.
  Jag tycker själv att du besitter en oerhörd styrka. Dessutom har du ett skriftspråk som får en att tappa andan.
  Kram

 2. Jag blir också arg. Fy fan.

 3. Hur kan man tycka att man är mer sjuk bara för att man har haft hjärtstillestånd? Nej kryp ur ditt lilla jävla skal och visa lite medmänsklighet.

 4. Insjuknat i styrka. Jag hade glömt det där. Du beskriver det till punkt och pricka och det är inte i bara det här sammanhanget man kan se det hos sig själv och /eller hos andra. Jag är rätt säker på att du har rätt i vad du skriver om det ”Lina” uttrycker. För visst försöker hon övertyga sig själv, fast inte vidare skickligt..;-) Det är kanske tur det, för det är svårare att ta på allvar även om jag begriper hur lätt man manipuleras sig själv att hålla med när man känner sig värdelös. För att va lite krass dårå.. Hon har ingen finess eller skapar en känsla av att nånting ska hända. Just därför vet jag också att hon jobbar hårt, precis som du skriver, på att övertyga sig själv om att ”man kan om man vill”. Ja, givetvis märker jag att hon inte har den mognad och klarhet som utmärker en ypperlig skribent, men just det hör inte till saken. Man kan skriva som en kratta men ändå ha en knivskarp poäng, eller för den delen – ta udden av en.

  Och visst är det sant att man hjälper till med att piska sig själv när man känner sig svårt kritiserad, men har du tänkt på att man gör likadant när man får beröm många gånger. Jag har kommit fram till att ryggdunkar är härliga att få, men inte om de är menade att man ska gå på tills man stupar. Näe, jag tror att man så sakteliga ska försöka fatta sig på vad som finns bakom det där självpiskeriet som man så glatt sätter igång med för att duga. Som du gör nu.

 5. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ HENNE !?!?!?!?

  Bara för att man försöker betyder inte att man lyckas.
  Man kan ha en skyddsängel, har försökt 3 ggr, men likt förbannat
  sitter jag här.
  En av gångerna dog jag nästan… Men inte dog jag, och inte fan mår jag bättre för det !

 6. Jag blev alldeles mållös när jag läste vad lina skrivit och, enligt min personliga åsikt, står det helt klart att hon inte har en aning om vad BPS är, hur det uttrycker sig och hur mycket lidande som gömmer sig bakom dessa tre bokstäver.
  Mitt råd till dig är att ignorera hennes kommentar för den innehåller bara en massa skitsnack, rent ut sagt.
  Inget hon hade att säga stämmer med hur verkligheten ser ut för oss som faktiskt lider av den här sjukdomen. Man kan inte ”skärpa sig” eller tvinga fram en förbättring och att säga till en, redan självmordsbenägen människa, att faktiskt ta sitt liv är totalt ologiskt.

  Till slut vill jag bara säga att du har en fantastisk talang. Ditt sätt att kunna uttrycka dina känslor ord på dina känslor är både unikt och mycket rörande.

 7. Oops, blev lite fel i sista meningen =) Det ska ju stå: ”Ditt sätt att kunna skriva ned dina känslor är både unikt och mycket rörande”

 8. Det här är bara ren idioti. Man skall aldrig någonsin jämföra sitt eget mående med andras. Det är inte rättvist mot en själv eller andra för den delen.
  Fortsätt kriga för er frihet, fortsätt kriga för ett värdigt liv alla ni modiga. =)

 9. Jag tror att ”Lina” har missuppfattat vad du gör och hur du agerar – kanske på grund av att just självmord är ett av många tabubelagda ämnen & det förknippas ofta med uppmärksamhetsbehov när tankarna exponeras för andra än sig själv.
  Själv har jag på senare tid börjat uttrycka mina suicidtankar – just för att de blir lättare att hantera om de uttrycks skriftligt eller verbalt till andra individer. Sinnet öppnas och tanken blir mer medveten, mer påtaglig än förut – och alltså mer lätthanterlig.
  Jag gissar att även du får ut något bra av att skriva denna (fascinerande välskrivna!) blogg – minns att ”lina” inte känner dig ett dugg, och säkerligen bara ramlat in på hemsidan av en händelse.
  Kolla bara kommentarerna du får! Inte en enda av dessa håller med ”lina”, utan lyssnar snarare på dig. Jag gillar inte att döma andra, men det är mycket möjligt att flickan inte vet vad hon talar om.

 10. Men herre gud vilken jävla kommentar. Nu är det här inlägget ganska gammalt, så förhoppningsvis påverkar inte kommentaren dig längre, men jag vill bara säga att jag fått snarlika kommentarer själv och det suger verkligen. Det hugger verkligen till inom en och det övergår mitt förstånd hur man kan skriva så till en annan människa, som kanske inte ens känner. Jag menar, man skriver ju fan inte så till någon man känner heller, men det är ännu mer obefogat när man inte ens vet något om personen, man har bara läst en text eller två i dennes blogg och bestämt att spy sin galla över den baserat på hur denna person mår. Som om det skulle hjälpa. Men de vill ju inte hjälpa, så varför skulle de bry sig. Tror för övrigt att du kan ha väldigt rätt i din skarpsinniga analys av Lina, mycket vettigt resonemang!

  Jag publicerar för övrigt inte sådana där kommentarer längre. De trillar in titt som tätt men jag orkar inte, jag har ingen energi för det. Cred till dig som orkar!

 11. Jag håller med att det var en djävla unken kommentar du fick av ”Lina”!!! Du har helt rätt i din tankegång om denna person. Förstår att det gör ont att få sådana elaka kommentarer men tro ALDRIG på ondskefulla människor! Du är en makalös författare och bara måste publicera din bok!!!! Du är fantastisk , glöm aldrig det! Du är unik!<3 många varma kramar, Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: